Nieuwe opleiding tot Bodemcoach

16-10-2023
531 keer bekeken

Werk jij als adviseur en wil jij boeren leren coachen in het nemen van maatregelen voor een vitalere bodem? Met de nieuwe opleiding tot Bodemcoach kun je alle benodigde kennis opdoen over bodem, bodemfysica, -biologie en -chemie.

De HAS green academy start half november met de nieuwe opleiding Bodemcoach voor agrarisch adviseurs. Met deze opleiding kunnen adviseurs direct aan de slag bij BodemUP Brabant.

De opleiding Bodemcoach is bedoeld voor adviseurs in de agrarische sector. De opleiding biedt handvatten om agrariërs te kunnen adviseren over een duurzaam en toekomstbestendig bodembeheer.

Tijdens de opleiding komt de benodigde bodemkennis aan de orde. De coach is bij uitstek de persoon om samen met agrariërs de juiste vertaling voor duurzamer bodembeheer op bedrijfsniveau te maken. Daarvoor is inzicht nodig in de impact die maatregelen kunnen hebben.  
Daarnaast geeft de opleiding handvatten om boeren te kunnen coachen in het nemen van maatregelen en het aanpassen van de bedrijfsvoering.

Meer informatie en aanmelden

De opleiding start 16 november en duurt 3 maanden. Omdat duurzaam bodembeheer hoog op de agenda staat, biedt de provincie een tegemoetkoming in de studiekosten aan (50%) voor de eerste 12 deelnemers die zich aanmelden voor deze opleiding.

Wil je meer weten? Kijk dan op has.nl of neem contact op met Kim de Bont van HAS Green Academy. 

Op 8 november van 10.30 tot 12.00 uur vindt een webinar plaats over de bodemcoach-opleiding van de HAS en de bodemadviseur opleiding van Aeres. Meld je daarvoor aan via hapost@brabant.nl.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen