AgriTech-event versterkt Nederlands-Vlaamse samenwerking

28-06-2023
317 keer bekeken

Nederland heeft een flinke duurzaamheidsopgave en die houdt uiteraard niet op bij de grens. Op initiatief van de provincie Noord-Brabant kwamen daarom Vlaamse en Nederlandse ondernemers in agritech innovatie samen. Om kennis uit te wisselen en de samenwerking op te zoeken.

Politicus Hubert Brouns verwoordde treffend: “We weten dat we een andere toekomst in de landbouw tegemoet gaan, dus hoe versterken we onze land- en tuinbouw nu op een ecologisch verantwoorde manier?” 

Technologische innovatie is daarbij een belangrijk pad. Tijdens de bijeenkomst vertelde Jacob van den Borne (Nationale Proeftuin Precisielandbouw) over de waarde van data vanuit Precision Agriculture Centre, deelde Marius Monen (Avans Hogeschool) zijn ervaringen over robotisering en voedselbossen, en liet Lenny van Erp (HAS green academy) zien hoe Precision LiveStock Farming helpt om grondstoffen en land efficiënter te gebruiken en dierenwelzijn te verbeteren. Ook gaf Agrolink Vlaanderen toelichting op hoe zij kennis van 18 Vlaamse kennisinstellingen samenbrengen voor de land- en tuinbouw. Het zou mooi zijn om dit in Nederland ook te realiseren. Daarnaast was live te aanschouwen hoe technologische toepassingen op het land werken, met demonstraties van PixelGarmingRobotics en Tective. 

Deze succesvolle dag is een mooie stap naar een Vlaams-Nederlandse samenwerking.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen