Brabantse opening Dutch Food Week bij Bossche horeca

07-10-2023
920 keer bekeken

Op vrijdagmiddag 6 oktober heeft de provincie Noord-Brabant het startsein gegeven voor de Brabantse programmering van Dutch Food Week, middenin één van de bekendste uitgaansgebieden van Den Bosch. Tussen 17.00 en 18.00 uur kwamen we langs bij diverse horecazaken in de uitgaansbuurt in Uilenburg.

Brabantse Borrelplank met Danny Jansen

In de uitgaansbuurt Uilenburg in Den Bosch trakteerde TV-kok Danny Jansen vanaf een bakfiets bezoekers op een Brabantse borrelplank. Alles op de Brabantse Borrelplank is gemaakt met ingrediënten van Brabants bodem. Daar hebben chefs van de Brabantse horeca vervolgens iets lekkers van gemaakt. Eén hapje is speciaal ontworpen door tv-kok Danny Jansen tijdens de tv-uitzending Lekker van Streek op Omroep Brabant, geheel in het teken van Dutch Food Week. Hij liet het Brabants publiek deze creatie tijdens de opening in Den Bosch persoonlijk proeven. Een smaakvol voorproefje van een week die bruist van de activiteiten.

Marc Oudenhoven, gedeputeerde Agrarische Ontwikkeling, opende de Dutch Food Week in Brabant. Dit deed hij door een borrelhapje aan te bieden aan het Brabants publiek in de Uilenburg. “Niet zomaar een hapje natuurlijk, overal zit een verhaal achter. Brabant is een gastvrije provincie, waarbij het gaat om samen genieten. Voedsel speelt daarin een belangrijke rol, uiteraard van Brabants bodem. Dat eten delen we ook graag, maar wel passend bij deze tijd; gezond en toekomstbestendig.”

Weet wat je eet

Het thema van Dutch Food Week 2023 is ‘Weet wat je eet’. In de week van 7 tot en met 14 oktober staan we in heel Nederland met elkaar stil bij ons voedsel. Want eten gaat om zoveel meer dan wat we in onze mond stoppen: onze gezondheid, onze toekomst en een goed leven. Tijdens Dutch Food Week laten we zien dat dit niet alleen belangrijk is, maar ook leuk en inspirerend.

Brabantse Food Alliantie

Brabant is de voedselprovincie bij uitstek. De hele voedselketen is in Brabant vertegenwoordigd en werkt intensief samen. Dat is iets om trots op te zijn en een prachtig verhaal om te vertellen. Dat doet Brabant in een samenwerkingsverband tussen de provincie Noord-Brabant, ZLTO, AgriFood Capital, VisitBrabant, Koning Willem 1 College en Den Bosch Partners. Vrijdag 6 oktober liet de Brabantse Food Alliantie dit verhaal letterlijk proeven aan het publiek.

Arno van Son, bestuurder ZLTO: “Gezonde producten die op een gezonde manier geproduceerd zijn door Brabantse boeren, en bereid door de Bossche chefs: dat is pas genieten.”

Doe mee met Dutch Food Week

Tijdens Dutch Food Week, van 7 tot en met 14 oktober, laten bedrijven en organisaties die actief zijn op het gebied van landbouw en voedsel met trots zien wat ze de consument te bieden te hebben. Dat levert een gevarieerd programma op met voor elk wat wils. Kijk voor meer informatie op de Dutch Food Week website en ontdek wat er in jouw regio te beleven valt.

Ambitie provincie

Dutch Food Week draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 economisch toonaangevend is. Dutch Food Week past in de ambitie om koploper te zijn op het gebied van innovatie, digitalisering, het sluiten van kringlopen en slimme verdienmodellen in agrifood. Dat doen we samen met andere overheden, het bedrijfsleven, startups, onderwijs en onderzoeksinstellingen. Zo is Brabant dé groene proeftuin van de toekomst, waar alle partners samenwerken aan duurzame, innovatieve oplossingen voor de voedselvoorziening van morgen, waarin een goede balans tussen landbouw- en voedselproductie en de omgeving centraal staat.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen