Dutch Food Week: Brabant van Boer tot Bord tour

05-10-2023
677 keer bekeken

Op 14 oktober maken we tijdens het laatste weekend van Dutch Food Week een reis door de Brabantse voedselketen, van boer tot bord. Waar komt ons eten vandaan en wat gebeurt ermee voordat het op ons bord ligt? We organiseren een tour langs vier toonaangevende Brabantse bedrijven en initiatieven.

We laten deelnemers zelf ervaren wat er allemaal komt kijken bij ons dagelijks eten.

Wat: 

‘Brabant van Boer tot Bord’ bustour 

Waar: 

Vertrek vanaf het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch 

Wanneer: 

Zaterdag 14 oktober 2023, 9.00 - 17.30 uur 

 

Tijdens de tour laten we zien waar Brabant groot in is op het gebied van landbouw en voedsel. Met een bus met professionele relaties, (social media) pers en geïnteresseerde Brabanders bezoeken we Brabant van Boer tot Bord.

We rijden door heel Brabant en maken vier stops, waar we vaak letterlijk proeven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van agrifood. Deelnemers krijgen een kijkje achter de schermen van mooie Brabantse Agrifood pioniers. Marc Oudenhoven, gedeputeerde Agrarische ontwikkeling en bestuurlijke samenwerking, is de gastheer.

Programma

We maken een bustour door Brabant, van boer tot bord. We stappen op bij het Provinciehuis in Den Bosch en brengen als eerste een bezoek aan inspiratiebedrijf De Waaistap in Heeswijk-Dinther. Daarna reizen we door naar Trayplant, brengen een bezoek aan startup BeefyGreen in Helmond en bezoeken als laatste Dutch Food Week activiteit ‘Brabant Smaakt’ in Eindhoven. Daarna rijden we terug naar het Provinciehuis in Den Bosch. 

Naar Dutch Food Week in Brabant

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen