Koop jouw Brabantse groenten bij tuinder in de buurt

11-10-2023
533 keer bekeken

Dagelijks lekker eten uit Brabant wordt steeds makkelijker. Verspreid over de provincie leveren biologische tuinders een mooi assortiment aan biologische groenten.

Op hun tuinderijen verbinden ze het telen zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest met een dosis inspiratie en idealisme. Dat levert op elke locatie weer een andere mix van activiteiten op, zoals kooksessies, dagbesteding, een winkel of zelfs mini-concerten!

Wil je zelf ook groenten van Brabantse bodem kopen? Ga dan naar een van deze tuinders:

Op hun websites vind je wat ze precies aanbieden. Veel tuinen hebben een winkel, anderen staan op de markt of laten je zelf oogsten. Soms kan je er uitstekend terecht voor een drankje. En dit is maar een selectie, er zijn er nog veel meer.

Weet wat je eet!

Met het eten van eigen bodem bespaar je een hoop transportkilometers en weet je dat jouw budget bij de Brabantse boer terechtkomt. Weet wat je eet! Dat is wat we deze week tijdens Dutch Food Week tegen elkaar zeggen, maar eigenlijk is het altijd van toepassing.

Dutch Food Week

Bij het provinciehuis is de biologische moestuin het levende voorbeeld van ‘weet wat je eet’. Deze moestuin is de provincie Noord-Brabant in het voorjaar van 2023 gestart, in aanloop naar Dutch Food Week. We organiseren tijdens Dutch Food Week (DFW) verschillende activiteiten. Voor een volledig overzicht: raadpleeg de agenda op ons platform.

Meer weten over Dutch Food Week?

Naar Dutch Food Week in Brabant

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen