Werkconferentie Dutch Design Week over toekomst van ons eten

06-11-2023
354 keer bekeken

Van 21 tot en met 29 oktober vond de Dutch Design Week plaats, waar de Embassy of Food zich goed liet zien en horen. Met een grote felgele dome trok de Embassy of Food de aandacht van de bezoekers van de expo Space Farming.

Deze expo Space Farming is overigens nog maanden te bezoeken.

De Embassy of Food wil door de inzet van ontwerpers onze relatie met eten en drinken, en de productie ervan, onderzoeken en veranderen. Tijdens de Dutch Design Week organiseerde de Embassy daarom op 26 oktober een uitgebreide werkconferentie.

Transitie stap verder brengen

Ontwerpers, creatievelingen en mensen uit de foodwereld bespraken aan 14 tafels het antwoord op 14 actuele vragen, om zo de voedseltransitie weer een stap verder te brengen. De groep werd geïnspireerd door onder andere Jetske van Oosten, schrijver van ‘Maakkracht’. Zij betoogde dat iedereen zelf stappen kan zetten voor verandering.

De provincie Noord-Brabant dacht mee over de opzet van de conferentie, bracht het Brabantse netwerk aan tafel en deed actief mee. Het was mooi om zo samen out of the box te denken en andere denkers te leren kennen. Met dit verbrede netwerk maken we onze productie van eten en drinken sneller toekomstproof.

Meer over Embassy of Food

De Embassy of Food gelooft in de rol die ontwerpers kunnen hebben om de wereld achter ons voedsel, en de relatie die wij allen hebben met ons eten, beter vorm te geven. Als we anders omgaan met ons voedsel, het verbouwen, transporteren en het consumeren ervan, dan kunnen we enorme verbeteringen teweegbrengen. Voor de planeet en voor de samenleving.

Ambitie provincie

De werkconferentie door de Embassy of Food draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 economisch toonaangevend is. De werkconferentie past in de ambitie om koploper te zijn op het gebied van innovatie, digitalisering, het sluiten van kringlopen en slimme verdienmodellen in agrifood. Dat doen we samen met andere overheden, het bedrijfsleven, startups, onderwijs en onderzoeksinstellingen. Zo is Brabant dé groene proeftuin van de toekomst, waar alle partners samenwerken aan duurzame, innovatieve oplossingen voor de voedselvoorziening van morgen, waarin een goede balans tussen landbouw- en voedselproductie en de omgeving centraal staat.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen