Lancering Hotspot Duurzaam Voedselsysteem

19-03-2024
276 keer bekeken

Recent werd de Hotspot Duurzaam Voedselsysteem gelanceerd bij de Green Valley Estate in Deurne. In dit samenwerkingsverband, dat geïnitieerd is door onderwijsinstelling Yuverta, werken onderwijsinstellingen, bedrijven en overheden samen aan nieuwe voedselsystemen en onderwijsvernieuwing.

De Hotspot Duurzaam Voedselsysteem is één van de resultaten van het onderwijsvernieuwingsprogramma Beet! Tijdens het evenement op 14 maart was er een divers programma met onder andere workshops, een proeverij van streekproducten en een plenaire sessie met keynote speaker Imke de Boer (hoogleraar Dieren & Duurzame Voedselsystemen aan Wageningen Universiteit) die haar visie op een duurzame voedseltoekomst deelde. Daarnaast gaven de practoren Wim Vugteveen (Circulaire Voedselsystemen), Lars Vierbergen (Innovaties in gezond en duurzaam voedsel) en Willem Jan van de Kamp (duurzaam bodembeheer) hun visie op het toekomstig onderwijssysteem: samen met bedrijven leren en onderzoeken om zo de makers van de toekomst op te leiden.

De Hotspot is het resultaat van samenwerking tussen de onderwijsvernieuwingsprogramma’s Beet! en AgroLeeft. Meer informatie is te vinden via de website Hotspot Duurzaam voedselsysteem.  

Ambitie Provincie

De Hotspot Duurzaam Voedselsysteem is één van de resultaten van het programma Beet! In dit programma werken onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheden samen aan onderwijsvernieuwing. Ook de provincie Noord-Brabant ondersteunt dit samenwerkingsverband. Onderwijsvernieuwing draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 gemeenschapsinclusief is. Met Beet! werkt de provincie samen met partners aan talentontwikkeling van huidige en toekomstige professionals in de landbouw- en voedselketen. Hiermee dragen wij bij aan een landbouw- en voedselsector die de Brabanders waarderen en waarmee zij zich verbonden voelen.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen