Diner van de Toekomst door koks en kunstenaars

22-03-2024
216 keer bekeken

Op 19 maart vond het Diner van de Toekomst plaats. De deelnemers aan dit diner werden daarbij ontvangen door een violiste en danseres die wervelend om de tafel dansten. De gasten, afkomstig uit de agrifoodsector, het onderwijs, de publieke sector en de ontwerp- en kunstwereld, werden ondergedompeld.

Het diner werd georganiseerd door het Koning Willem I College i.s.m. Nele Vandeneede van PLAY.ART.FOOD. De Provincie Noord-Brabant werkt veel samen met de horecaopleiding van het Koning Willem 1 College omdat zij de professionals van de toekomst opleiden en daarmee ook invloed hebben op wat wij in de toekomst eten.  

Aan het diner ging een periode van tien weken vooraf waarin de koks en kunstenaars zich lieten inspireren door werk van bekende chefs, kunstenaars, designers en door verhalen van  ecologische boeren. Ook bracht de groep een bezoek aan de gast van de toekomst: een kind. Het resultaat van deze inspiratiesessies was een reeks aan futuristische smaken. Denk aan lolly's van vegan chocolade, met een krokant korstje van insecten. Of melk gemaakt van gras. Bovenal leerden de koks en kunstenaars hun eigen visie vormen door alle indrukken en kennis die ze op hebben gedaan tijdens de voorbereiding. Ze werkten samen ideeën uit en presenteerden deze tijdens het diner.

De gasten werden gedurende de avond meegenomen door dit proces en zagen zo de mogelijke rol die kunst en creativiteit kunnen hebben binnen de voedseltransitie. De avond stond onder leiding van docent kokkin Hanneke Meulendijks en choreografe Nele Vandeneede. Vanuit hun gedeelde passie voor creativiteit en gastronomie hebben ze de deelnemers en genodigde geïnspireerd en richting gegeven aan de invulling van het Diner van de Toekomst 2024.

De provincie Noord-Brabant steunt het Diner van de Toekomst van harte omdat ook vanuit het onderwijs jonge vernieuwers bijdragen aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 zich inzet voor de voedseltransitie om zo op duurzame wijze vorm te geven aan het beleid.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen