SFYN Support Sessie #2 Het Nieuwe Lokaal

04-05-2020
0 reacties

Woensdagavond = voedselavond met corona brainfood van Agri Meets Design en Slow Food Youth Network. Op woensdag 6 mei van 19:30 tot 21:00 uur staat de SFYN Support Sessie in het teken van: het nieuwe lokaal.

Slow Food Youth Movement (SFYN) en Agri meets Design slaan de handen in één om je de komende weken te voorzien van Corona brainfood. Zorg ervoor dat je op woensdag om 19.30 u klaar zit, staat of rondwandelt met je laptop of telefoon in de buurt. Afwisselend gaan we in gesprek over verschillende onderwerpen via de Coronacalls (in 45 minuten via Instagram Live) of SFYN Support sessies (in 1,5 uur via Zoom). 

Op woensdag 6 mei (19:30 – 21:00) staat de SFYN Support Sessie in het teken van: het nieuwe lokaal.

Wat?
In de eerste week dat we allemaal thuis moesten blijven, werd binnen no-time een #SupportYourLocals campagne opgezet. Sindsdien worden massaal regionale voedselboxen verkocht met producten van kleine makers en ondernemers. Zo houden zij het hoofd een beetje boven water, terwijl de horeca dicht is. Ook boerderijwinkels worden platgelopen en een herwaardering van het lokale is in opkomst. Hoe zorgen we dat dit blijft, ook na de crisis? Wat is daar voor nodig?

Hoe?
Dat horen we graag van jou als SFYN’er. Wat je expertise ook is, wij luisteren graag naar jouw kennis en ideeën. Elke sessie start met een sectorupdate en kort panelgesprek, zo werken we niet alleen aan een vraagstuk maar doen we ook aan een stukje kennisdeling.

Wie?
We praten met kwartiermaker Bart Kraaijvanger van Task Force Korte Keten over het succes en de uitdagingen van de Support Your Locals campagne.

Daarna helpen we drie ondernemers met verschillende invalshoeken rondom de hulpvraag: hoe zorgen we dat de waardering van het lokale standhoudt? Jolien van Es (initiatiefnemer van Support Your Locals Deventer), Marijke Luring (kaasmaakster en bioboerderij winkel Landleven in Onstwedde) en Sander Peltenburg (oprichter van de Krekerij). 

En jij. Als boer, wetenschapper, marketeer, chef, visser of bankier. Wat je expertise ook is, wij luisteren graag naar jouw kennis als consument van alle dag. De SFYN Support Sessies zijn interactief en worden gemaakt dóór en vóór SFYN’ers.

Wanneer?
Sessie #2 is op woensdag 6 mei van 19:30 – 21:00 via deze Zoom link, daarna is er ruimte voor een borrel en nagesprek.
Sessie #3 vindt plaats op 20 mei. Daarover later meer.

Waar?
Thuis. Vanuit je woonkamer, vanaf je keukentafel of op de rand van je bed. Wat jij wil.

Leuk, ik ben er bij…
Meld je aan via dit formulier. Via de mail wordt je (vrijblijvend) op de hoogte gehouden van het programma en ontvang je de Zoom link om deel te nemen aan de online sessie.

Ik wil nog iets zeggen…
Zit je zelf met een vraagstuk en ben je opzoek naar input? Mail naar Arjanne via arjanne@sfyn.nl o.v.v. SFYN Support Sessies. Ook voor overige vragen over het programma kan je naar Arjanne mailen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen