Minidocumentaires over ontwerpdenken

22-12-2020
0 reacties

In een reeks mini-documentaires duikt Agri Meets Design in de rol én impact van ontwerp(denken). Wat aan voedsel inspireert hen zo? Welke impact hopen ze te maken? Hoe vinden ze het om samen te werken met agrariërs?

Agri meets Design gelooft in de bijdrage van ontwerp in de transitie naar een toekomstig voedselsysteem. Nadat we eerder een aantal inspirerende voorbeelden hebben toegelicht is het nu tijd om de werkwijze eens onder de loep te nemen!

Hiervoor spraken we met Frederike Praasterink (lector Future Food Systems aan HAS Hogeschool), met Sietske Klooster (systemic designer, bekend van De MelkSalon) en met ontwerpers Marije Vogelzang, Lucas Mullié en Rosa van der Kamp. Onderstaande filmpjes gaan in op 'de macht van verbeeldingskracht' en 'het ontrafelen van transitieprocessen". 

De macht van verbeeldingskracht

Een diepte-interview met Frederike Praasterink, lector aan de HAS Hogeschool.

Ontrafelen van transitieprocessen

Een diepte-interview met Sietske Klooster, embodied systemic designer en oprichter van De MelkSalon.

Voedselontwerp

Interview met Marije Vogelzang, Lucas Mullié en Rosa van der Kamp. We duiken met de drie ontwerpers in hun passie voor voedsel.

Agri Meets Design

Agri meets Design bundelt boerenverstand en creatieve denkkracht in de zoektocht naar antwoorden op de vragen van morgen. Deze match tussen boer en designer zorgt voor een fundamenteel andere kijk op de meest weerbarstige problemen in de food- en agrisector. De verschillende werelden versterken elkaar en komen samen tot vernieuwende oplossingen voor de uitdagingen in onze voedselproductie.

Agri meets Design is een on- en offline platform dat boer en burger inspireert. Agri meets Design werd in 2013 geïnitieerd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, FoodUp Brabant, ZLTO en Food Cabinet. Nu is Agri Meets Design een samenwerking van FoodUp Brabant (onderdeel van de provincie Noord-Brabant) en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen