In gesprek over het perspectief van de jonge boer

17-03-2021
2839 keer bekeken 0 reacties

Op maandagavond 15 maart ging gedeputeerde Elies Lemkes-Straver in gesprek met Robert Maas als voorzitter van het BAJK, Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt. Elies wilde graag met BAJK in gesprek over de visie van het BAJK om deze mee te nemen in het beleidskader van 2030.

Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde Landbouw, Voedsel en Natuur:
"We willen jonge boeren een toekomst bieden in Brabant. Een toekomst waarin ze op een duurzame manier voor ons voedsel blijven zorgen. Daarbij is het belangrijk om in te springen op actuele ontwikkelingen, ik verwacht dat je over tien jaar als boer meer dan alleen voedselproducent bent. Je zorgt bijvoorbeeld ook voor het landschap of slaat CO2 op of hebt een zorgfunctie op je bedrijf. En daar zou je ook een deel van je brood mee moeten kunnen verdienen. De toekomst van de landbouw is een expliciet doel in alle discussies, ook de ruimtelijke. Daarbij willen we verder kijken dan vasthouden aan wat we van oudsher hadden, maar juist ook naar de mogelijkheden nu kijken."

Bekijk de online bijeenkomst 'In gesprek over het perspectief van de jonge boer' hier terug of lees het verslag op de website van het BAJK. 

BAJK

Het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK) is een vereniging voor jongeren in de leeftijd tussen 16 en 35 jaar met interesse en passie voor het landelijk gebied in de provincie Noord-Brabant. Ruim 1100 bedrijfsopvolgers, hun partners en andere agrarisch geïnteresseerde jongeren zijn lid van één van de 11 AJK’s, die in het BAJK verenigd zijn. Kijk voor meer informatie op de website van het BAJK.

Agrifoodtalks

Onder de noemer Agrifoodtalks gaat Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde Landbouw, Voedsel en Natuur, regelmatig in gesprek met jongeren: "Ik vind het belangrijk om te horen wat er speelt, om in gesprek te gaan met jonge boeren, studenten en andere jongeren die betrokken zijn bij landbouw, voedsel en natuur. Met elkaar leren over duurzame voedselketens. Waar lopen we tegenaan? Hoe kunnen we voorop blijven lopen? Hoe zorgen we voor een goede ecologische, economische en maatschappelijke balans tussen landbouw en natuur? We halen hiermee meteen input op voor het nieuwe beleidskader Landbouw en Voedsel."

Zou jij ook weleens in gesprek willen met gedeputeerde Elies Lemkes of heb je ideeën over de toekomst van het Brabantse landbouw- en voedselsysteem? Laat het weten via deze link.

Agrifoodtalks worden georganiseerd door FoodUp Brabant, onderdeel van de provincie Noord-Brabant.

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen