Horecaopleiding wordt Herenboer

10-09-2019
0 reacties

De Herenboeren Wilhelminapark hebben een bijzonder nieuw lid: de horecaopleiding van het Koning Willem I College in Den Bosch. FoodUp Brabant initieerde het contact.

Vorig jaar bezochten gespecialiseerde koks Dutch Cuisine de Herenboerderij in Boxtel. Ook bedachten ze recepturen voor producten van de boerderij. Daarna kookten ze die met een aantal leden in de keuken van de school. Dat beviel zo goed, dat meer mogelijkheden tot samenwerking werden onderzocht.

Herenboerenmenu

Dat werd een lidmaatschap van Herenboeren Wilhelminapark. Sinds 1 september kan de opleiding in leerling-onderneming Ons Restaurant wekelijks zo’n twintig Herenboeren driegangenmenu’s serveren. Ze krijgen daarvoor groenten, fruit, eieren en vlees van de coöperatieve boerderij. De jonge koks in opleiding maken hiervan de gerechten. De studenten in de bediening vertellen bij het serveren over de bijzondere weg van grond tot mond.

Draagt bij aan bekendheid

De samenwerking is een voorbeeld van wat FoodUp!-stagaire Iris van der Meer bedoelt met een van haar aanbevelingen: mensen op meerdere manier met je voedselinitiatief en het bestaansrecht ervan in aanraking laten komen.

Naast jongeren komen op deze manier ook ‘lichtgroene’ mensen in aanraking met Herenboeren, als gast van Ons Restaurant. Lichtgroene mensen willen wel bijdragen aan een duurzamere wereld, maar zo dat het weinig gevolgen heeft voor hun dagelijkse manier van leven.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen