In gesprek met Jens en Simone over de FoodUp Academie

08-10-2019
0 reacties

Na de Tweede Wereldoorlog is het beleid er op gericht geweest om voldoende voedsel van goede kwaliteit voor een lage prijs te produceren. Dit is goed gelukt. Keerzijde van het verhaal is onder andere dat er steeds minder mensen een directe relatie hebben met onze voedselproductie. Ons eten wordt veelal geproduceerd in lange voedselketens die voor de consument vaak bestaan uit anonieme partijen. Hierdoor is de afstand tussen boer en consument steeds groter geworden. We willen samen met boeren, burgers en andere partijen uit de keten, komen tot een herwaardering van ons voedsel. 

Updates

Deze week kijken we met enkele deelnemers van de FoodUp Academie terug op de eerste twee dagen. Wat hebben zij geleerd? En wat nemen zij nu al mee tijdens hun dagelijkse werkzaamheden en activiteiten? We trappen af met Simone Lips en Jens de Visser van start-up People of Tomorrow.

People of Tomorrow is een start-up van studenten van de HAS Hogeschool. Wat doet jullie bedrijf, Jens en Simone?

‘Met People of Tomorrow creëren we concepten en geven we adviezen in duurzame voeding en verpakkingen. Keten breed zoeken wij uit waar je je impact kan verlagen en hoe je verantwoordelijk creatieve nieuwe producten in de markt kan plaatsen. Van boer tot producent tot afvalverwerker, samen maken we het verschil. Duurzaamheid in het DNA van het ontwerp, zo lossen we het probleem op vanaf de kern. Wel net zo handig, hoeven we aan het eind minder op te ruimen!’

Wat was voor jullie de rode draad tijdens de eerste twee dagen?

‘Het overkoepelende verhaal wat in beide presentaties naar voren kwam is de systeemverandering, zowel van het voedselsysteem als het huidige consumentengedrag van de westerse beschaving als op wereldschaal. We waren blij dat we bijna alle genoemde trends van Katinka kenden; dat bevestigde dat we goed bezig zijn. Ook wisten we van de actuele ontwikkelingen die Joris noemde af. Actualiteit maakt of staat de daadwerkelijke transitie tijdens een transitie.’

Wat willen jullie bereiken?

‘Wat wij met People of Tomorrow deze periode gaan doen, is het model over Multi-Level Perspective on Transition van Frank Geels onder de loep nemen. Kijken waar we dit tot zijn recht in praktijk kunnen brengen. Met onze kennis over duurzame voeding en verpakkingen biedt dit een extra diepgang in onze werkzaamheden als onderbouwing van ons gegeven advies tot bij de ontwikkeling van product specifieke concepten.’

People of Tomorrow is opgericht Simone Lips en Jens de Visser. Simone is verpakkingsspecialist, Jens is voedselspecialist.

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.