Voorstelling Iets met Boeren speelt in oktober

24-06-2021
0 reacties

Gemeenten Reusel-De Mierden, Sint Anthonis en het team van FoodUp Brabant presenteren in oktober de exclusief gemaakte voorstelling ‘Iets met Boeren’. Doel is om meer begrip te realiseren tussen boeren en niet-boeren.

De voorstelling over boeren, burgers en buitengebied wordt met lokale toneelspelers gemaakt door Bureau Pees, een Brabants productiehuis dat zich richt op theater over maatschappelijke thema’s.

De repetities zijn weer in volle gang

De voorstellingen die vorig jaar in mei zouden plaatsvinden, gaan door in het tweede en derde weekend van oktober. De repetities zijn weer begonnen en het enthousiasme van spelers en organisatie is onverminderd groot. Sint Anthonis en Reusel-De Mierden presenteren dan elk de voorstelling ‘Iets met Boeren’, gemaakt met toneelspelers uit hun eigen gemeenten.

Veranderende landbouw

‘Iets met Boeren’ geeft op speelse, theatrale wijze inzicht in de actuele landbouw en brengt boeren, burgers en buitenlui samen over de transitie van hun eigen buitengebied. Het is een initiatief van FoodUp Brabant, een team van Provincie Noord-Brabant dat zich bezighoudt met vernieuwing van het voedselsysteem. FoodUp Brabant nodigde de gemeenten Sint Anthonis en Reusel-De Mierden uit om op een creatieve en interactieve manier boeren en niet-boeren dichter bij elkaar te brengen en om het publiek inzicht te even in de actuele problematiek van de veranderende landbouw in de eigen regio. Bureau Pees, produceert de voorstelling en werkt bij voorkeur samen met lokale spelers of mensen die persoonlijk betrokken zijn bij het onderwerp. Het streven is om ‘Iets met Boeren’ hierna ook in andere plaatsen in Brabant uit te voeren, elk met lokale toneelspelers en telkens zoveel mogelijk toegespitst op de specifiek lokale situatie. ‘Iets met Boeren’ wordt ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. 

Prominente rol voor de plaatselijke toneelverenigingen

Uit verschillende plaatselijke toneelverenigingen in de gemeenten Reusel-De Mierden en Sint Anthonis hebben spelers zich aangesloten bij het initiatief. Zij spelen de voorstelling samen met professionele spelers van Bureau Pees. De voorstelling wordt in elke gemeente een aantal keer opgevoerd. Op 8-9-10 oktober (Sint Anthonis) en op 15-16-17 oktober (Reusel-De Mierden) kan het publiek genieten van de voorstelling. In de loop van de zomer start de kaartverkoop en worden de locaties en exacte tijdstippen van de voorstellingen bekend gemaakt.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen