Fietsroute Brabants Bodem

05-10-2022
0 reacties

Fiets door het boerenlandschap van Vincent van Gogh, ontmoet de lokale agrariërs en proef puur Brabant. Dat kan vanaf 8 oktober 2022 rond Nuenen tijdens Dutch Food Week. Brabants Bodem, een project gesteund door de provincie Noord-Brabant, biedt de nieuwe fietsroute aan.

De fietsroute voert langs vijf inspirerende boerenbedrijven die laten zien hoe mooi de Brabantse agrarische sector kan zijn. Elk bedrijf is op een andere manier toegankelijk. De een heeft een boerderijwinkel, de ander een boeren-belevenispad. Het traject rondom Nuenen gaat verder langs plekken die herinneren aan Vincent Van Gogh, zoals watermolens, kerkjes, het Roosdonck fietspad en het bronzen beeld van De aardappeleters. De fietsroute is in totaal 40 km, maar is goed naar eigen inzicht in te korten of te verdelen over meerdere dagen.  

Waarom deze route?

Brabant heeft een lange en prachtige boerentraditie. Al eeuwenlang is dit land onderdeel van wat we eten en hoe we leven. Boeren hebben een unieke verbinding met de Brabantse natuur. Vincent zag dat niet alleen, hij voelde de intense waarde ervan; de schoonheid en het belang het boerenverhaal te vertellen. Wie beter dan Vincent om ons weer eens rond te leiden. Ervaar het bijzondere wat de agrarische sector te bieden heeft en laat u meenemen langs Vincent van Gogh locaties uit de regio. Brabants Bodem, een project in Van Gogh NP, heeft de kans aangegrepen om de route te ontwikkelen. De lancering vindt plaats  tijdens Dutch Food Week, die in 2022 in Brabant plaats vindt. We willen hiermee onze boeren en burgers meer met elkaar verbinden en het Brabantse landschap en Vincent van Gogh aan elkaar knopen. 

Inspirerende boerenbedrijven

De fietsroute voert langs vijf inspirerende boerenbedrijven die laten zien hoe mooi de Brabantse agrarische sector kan zijn:

1. Kringloopboerderij Vaderland
2. Wasvenboerderij
3. Biologische boerderij De Blije Big
4. Waterbuffelboerderij De Stoerderij (inspiratiebedrijf natuurinclusieve landbouw)
5. Biologische melkveehouderij De Hofstad (inspiratiebedrijf natuurinclusieve landbouw)

Elk bedrijf is op een andere manier toegankelijk. De een heeft een boerderijwinkel, de ander een boeren-belevenispad. Het traject rondom Nuenen gaat verder langs plekken die herinneren aan Vincent Van Gogh, zoals watermolens, kerkjes, het Roosdonck fietspad en het bronzen beeld van De aardappeleters. De fietsroute is in totaal 40 km, maar is goed naar eigen inzicht in te korten of te verdelen over meerdere dagen.  

Download hier de volledige fietsroute.

Download hier ook de flyer van de fietsroute.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen