Opnieuw volop plannen voor Brabantse activiteiten in Dutch Food Week

20-04-2023
0 reacties

Ook dit jaar is de provincie Noord-Brabant leadpartner van de Dutch Food Week. In aanloop naar alle activiteiten die gaan plaatsvinden in deze week, van 7 tot en met 14 oktober, was er 19 april een bijeenkomst met Brabantse agrifood-partners.

Ontmoeten, ideeën uitwisselen en krachten bundelen was het centrale thema van de avond bij Natuurlijk Henriette in Dongen.

Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde Landbouw, Voedsel, Bodem en Brede Welvaart is warm pleitbezorger van de Dutch Food Week: “Ook dit jaar willen we tijdens de Dutch Food Week weer laten zien wat Brabant in huis heeft op het gebied van duurzaam produceren van gezonde voeding van hoge kwaliteit. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit ons samen ook dit jaar weer gaat lukken.”

#DFW2023: Weet wat je eet

Van 7 tot en met 14 oktober geven meer dan 200 organisaties in heel Nederland het publiek de kans om een kijkje te nemen in de wereld van agrifood. Het thema van de Dutch Food Week (DFW) dit jaar is: Weet wat je eet. Hierbij ligt de nadruk op gezondheid. Eten van eigen bodem is behalve smaakvol, ook in veel gevallen heel gezond. Meer bewustwording stimuleren over gezonde voedselkeuzes past bij uitstek bij Brabant, omdat we dé voedselprovincie zijn van Nederland. We willen in de Dutch Food Week laten zien waar onze gezonde voeding vandaan komt, hoe deze wordt geproduceerd en vooral hoe lekker en gezond dit is.

Vele plannen

Bij het diner voor Brabantse Dutch Food Week-partners waren Brabantse agrifood-partners, die vorig jaar actief zijn geweest en/of dit jaar een rol willen pakken tijdens Dutch Food Week: van overheid tot horeca, van onderwijs tot producent en alles ertussenin. Diverse plannen kwamen op tafel, zoals een Brabantse borrelplank in zoveel mogelijk gemeenten bij de opening van DFW, een internationale dag over nut en noodzaak van internationalisering van onze landbouw en voedselkennis, een voedselverspillingscampagne van Wat Restje, een natuurinclusief foodevent van de Brabantse hoeders, Dutch Cuisine in de wijk van Agrifood Capital en Koning Willem 1 College, aansluiting op de Embassy of Food tijdens de Dutch Design Week. En het belangrijkste: hierbij ontstonden veel leuke en nuttige dwarsverbanden.

Ook een activiteit in Dutch Food Week?

Zowel bij de provincie als bij de diverse partners in onze regio zijn de plannen voor #DFW2023 nog volop in ontwikkeling. Samen gaan we er weer wat moois van maken! Wil je ook een event aanmelden voor de Dutch Food Week of even sparren over de (gezamenlijke) mogelijkheden met de provincie? Neem dan contact op via landbouwenvoedsel@brabant.nl.

Kijk ook eens op onze pagina over de Dutch Food Week voor meer achtergrondinformatie. 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen