Wie mag zich Brabantse Meesterchef 2023 noemen?

05-10-2023
447 keer bekeken

Sinds 15 september strijden teams van Brabantse horecaopleidingen om deze felbegeerde titel voor Brabantse chefs van de Toekomst. De competitie, die Koning Willem I college samen met provincie Noord-Brabant en stichting Samen Tegen Voedselverspilling organiseert, heeft al twee voorrondes achter de rug.

De ontknoping komt tijdens Dutch Food Week, op 13 oktober tijdens een spannende finale bij het Koning Willem I college in Den Bosch.

De teams bestaan uit een mix van vmbo- en mbo-studenten van de Brabantse horecaopleidingen Koning Willem I College, Curio, Rooi Pannen, Summa, Fioretti College, Bossche Vakschool en De Overlaat. Een professionele jury beoordeelt de gerechten.

Gezond, verspillingsvrij, plantaardig en lokaal

De Brabantse Meesterchef is een competitie waarin chefs van de toekomst duurzaam koken met ‘mystery boxes’. De thema’s gezond, verspillingsvrij, plantaardig en lokaal eten staan centraal in de competitie. Tijdens de wedstrijd staat samenwerken aan een duurzame toekomst centraal. Daarbij is het belangrijk om op een vindingrijke en vernieuwende manier in te spelen op mooie voedselinitiatieven. 

Dutch Food Week

Tijdens Dutch Food Week, van 7 tot en met 14 oktober, staan we in heel Nederland met elkaar stil bij ons voedsel. Want eten gaat om zoveel meer dan wat we in onze mond stoppen: onze gezondheid, onze toekomst en een goed leven. Tijdens de Dutch Food Week laten we zien dat dit niet alleen belangrijk is, maar ook leuk en inspirerend! De provincie Noord-Brabant is een belangrijke partner van Dutch Food Week. Logisch, want Brabant loopt voorop in kwaliteit en duurzaamheid  van voedsel. Tijdens deze week laten Brabantse bedrijven en organisaties die actief zijn op het gebied van landbouw en voedsel met trots zien wat ze de consument te bieden te hebben. Dat levert een gevarieerd programma op met voor elk wat wils. Kijk voor meer informatie op de Dutch Food Week website en ontdek wat er in jouw regio te beleven valt.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen