Bij het varkensbedrijf van William Meulendijks in Deurne vond op 29 mei 2024 een (pers)bijeenkomst plaats waarbij het startsein klonk voor vijf pilotprojecten voor een emissiearme landbouw. Voor de provincie Noord-Brabant is deelname aan de Versnellingsaanpak Emissiearme Landbouw belangrijk.
De provincie Noord-Brabant ondersteunt graasdierhouderijen rond de Natura 2000-gebieden, Natte Natuurparels en in de beekdalen die willen extensiveren. Grondeigenaren kunnen hun grond aan de provincie verkopen en tegen een aantrekkelijke prijs terug pachten.
Op vrijdag 19 januari 2024 is op de Internationale Grüne Woche in Berlijn het museum ‘Land of Future Food’ geopend door minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), de gedeputeerden van de twaalf provincies en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).
De provincie Noord-Brabant is altijd aanwezig op de Internationale Grüne Woche in Berlijn. Dé toonaangevende internationale vakbeurs op het gebied van voedsel, land- en tuinbouw is the place to be voor de landbouwsector. De Grüne Woche vindt plaats van 19 tot en met 28 januari 2024.
De provincie Noord-Brabant heeft een hulpmiddel ontwikkeld voor veehouders om een vergunning aan te vragen voor de Wet natuurbescherming (Wnb). Het is een handreiking voor een ‘passende beoordeling’.
De provincie Noord-Brabant en ZLTO continueren hun samenwerking om innovatie in de Brabantse land- en tuinbouw te stimuleren. Jaarlijks ondersteunen zij dertig innovatieve projecten die bijdragen aan een duurzame en in de maatschappij verankerde land- en tuinbouw.
Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft de criteria voor stalsystemen met emissiearme vloeren in de melkveesector en volièrestallen in de pluimveesector verruimd. Hierdoor voldoen meer bedrijven aan de drempelwaarde voor de landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties.
Op 6 oktober opende gedeputeerde Marc Oudenhoven de Dutch Food Week 2023 door bezoekers van de Uilenburg in Den Bosch een bewust, gezond, maar vooral lekker hapje bij de borrel aan te bieden. Uiteraard gemaakt van producten van Brabantse bodem, en deels gemaakt door tv-chef Danny Jansen.
Tijdens de finale van Dutch Food Week heeft de provincie Noord-Brabant drie Waarde-Ringen uitgereikt aan personen die in positieve zin zijn opgevallen door hun inzet om wederzijdse Waarde-Ring en begrip tussen boer en burger te versterken.
De ongezonde snack tussendoor wordt de standaard. Door deel te nemen aan de Nationale Groente- en Fruitdag wil een aantal onderwijsinstellingen aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch hier samen met de provincie Noord-Brabant en ZLTO een alternatief voor bieden.
Aanmelden nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.
Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.
Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.
Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.