Uitgelicht home

Een momentje...
  • Provincie Noord-Brabant in Museum 'Land of Future Food' op de Grüne Woche

    Op vrijdag 19 januari 2024 is op de Internationale Grüne Woche in Berlijn het museum ‘Land of Future Food’ geopend door minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), de gedeputeerden van de twaalf provincies en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

  • Brabant op de Internationale Grüne Woche

    De provincie Noord-Brabant is altijd aanwezig op de Internationale Grüne Woche in Berlijn. Dé toonaangevende internationale vakbeurs op het gebied van voedsel, land- en tuinbouw is the place to be voor de landbouwsector. De Grüne Woche vindt plaats van 19 tot en met 28 januari 2024.

  • Provincie ontwikkelt hulpmiddel voor veehouders om vergunning aan te vragen

    De provincie Noord-Brabant heeft een hulpmiddel ontwikkeld voor veehouders om een vergunning aan te vragen voor de Wet natuurbescherming (Wnb). Het is een handreiking voor een ‘passende beoordeling’.

  • Provincie en ZLTO stimuleren samen innovatie in land- en tuinbouw

    De provincie Noord-Brabant en ZLTO continueren hun samenwerking om innovatie in de Brabantse land- en tuinbouw te stimuleren. Jaarlijks ondersteunen zij dertig innovatieve projecten die bijdragen aan een duurzame en in de maatschappij verankerde land- en tuinbouw.

  • Aangepaste emissiecijfers aanpak piekbelasting

    Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft de criteria voor stalsystemen met emissiearme vloeren in de melkveesector en volièrestallen in de pluimveesector verruimd. Hierdoor voldoen meer bedrijven aan de drempelwaarde voor de landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties.

  • Terugblik Dutch Food Week 2023: bomvol activiteiten voor bewust, gezond en lekker eten

    Op 6 oktober opende gedeputeerde Marc Oudenhoven de Dutch Food Week 2023 door bezoekers van de Uilenburg in Den Bosch een bewust, gezond, maar vooral lekker hapje bij de borrel aan te bieden. Uiteraard gemaakt van producten van Brabantse bodem, en deels gemaakt door tv-chef Danny Jansen.

  • Waarde-Ringen voor Iets met boeren, Tuinderij de Es en de Fladderfarm

    Tijdens de finale van Dutch Food Week heeft de provincie Noord-Brabant drie Waarde-Ringen uitgereikt aan personen die in positieve zin zijn opgevallen door hun inzet om wederzijdse Waarde-Ring en begrip tussen boer en burger te versterken.

  • Nationale Groente- en Fruitdag: Bossche scholen en provincie stimuleren gezond snacken

    De ongezonde snack tussendoor wordt de standaard. Door deel te nemen aan de Nationale Groente- en Fruitdag wil een aantal onderwijsinstellingen aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch hier samen met de provincie Noord-Brabant en ZLTO een alternatief voor bieden.

  • 'Weet wat je eet' in de provinciemoestuin

    In het kader van Dutch Food Week is de provincie Noord-Brabant dit voorjaar een eigen bedrijfsmoestuin gestart. De provincie vindt het belangrijk om zo veel mogelijk te werken met biologische catering en lokaal in te kopen. Deze week gingen twee Brabantse gedeputeerden aan de slag in de moestuin.

  • Koop jouw Brabantse groenten bij tuinder in de buurt

    Dagelijks lekker eten uit Brabant wordt steeds makkelijker. Verspreid over de provincie leveren biologische tuinders een mooi assortiment aan biologische groenten.

    Cookie-instellingen
    Cookie-instellingen sluiten

    Cookie-instellingen

    Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


    Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

    Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

    Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.